Verzekering en vergoeding voor spelers EK

0

De Europese topclubs en de UEFA hebben vandaag een akkoord bereikt over de verzekeringen en vergoedingen van spelers tijdens de te spelen interlands. Na dreigementen van de topclubs is er dan toch een akkoord.

De Europese topclubs (ECA) dreigden uit de Champions League te stappen als er niet snel wat zou gebeuren. De bedoeling was dan om een eigen Europese competitie te starten, maar dat zal waarschijnlijk niet nodig zijn.

 

De ECA en de UEFA zijn tot een akkoord gekomen over de vergoedingen voor het afstaan van internationals tijdens het Europese kampioenschap in Polen en Oekraïne van dit jaar. Aanvankelijk was dit bedrag 55 miljoen euro voor alle clubs. De UEFA heeft niet bekend gemaakt hoe hoog dat bedrag voor het EK van 2012 zal zijn.

 

Ook is er gesproken over een verzekering voor spelers die tijdens interlands geblesseerd raken. Dit was een initiatief van Karl-Heinz Rummenigge, die na het WK van 2010 zijn topspeler Arjen Robben zes maanden moest missen en nog steeds niet op zijn oude niveau is. Robben hield een hamstringblessure over aan het WK in Zuid-Afrika.

 

Verder is er nog gesproken over het schrappen van vriendschappelijke interlands in de maanden augustus en februari. Ook willen de Europese topclubs dat de Copa America eerder in juli wordt afgewerkt en dat de Afrika Cup wordt verschoven naar begin januari. Als laatste werd er overlegd over een eventuele regeling die spelers verbiedt om in hetzelfde jaar aan twee grote toernooien mee te doen. Hiermee moet voorkomen worden dat spelers in hetzelfde jaar aan een EK en aan de Olympische Spelen meedoen.

 

 

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline – EK

Share.

Laat een reactie achter