Malaise Frankrijk is nog niet voorbij

0

Frankrijk is dramatisch begonnen aan de voorronde van het EK. De ploeg van de nieuwe bondscoach Laurent Blanc ging zonder enkele door de bond geschorste spelers voor schut tegen Wit Rusland en verloor voor eigen publiek met 1-0.

Het was eigenlijk een blamage voor de gehele Franse ploeg, die tegen de outsider totaal geen vuist kon maken en vier minuten voor het einde plotseling op een achterstand werd gezet door een doelpunt van Kieslijak, op aangeven van de jonge Hleb. De ontwikkeling op het veld was verbijsterend voor de 80.000 toeschouwers die op een nieuwe start hadden gerekend. Voor Frankrijk lijkt nu al een problematische voorronde in het verschiet.

 

In dezelfde groep verslikte Roemenië zich ook voor eigen publiek. Het team kwam niet verder dan 1-1 tegen Albanië. Stancu zette de Roemenen tien minuten voor het einde op voorsprong, maar die ging zeven minuten later verloren door een tegentreffer van Muzaka.

Bosnië is voorlopig de koploper in deze groep, want die ploeg won tenminste eenvoudig de uitwedstrijd bij Luxemburg. In een ruim kwartier stond de ploeg op 3-0 door treffers van Ibrisic, Pjanic en Dzeko. Daar hielden de Bosniërs het bij.

Share.

Laat een reactie achter