Jong Oranje in slotfase langs Duitsers

0

Jong Oranje is het EK onder 21 goed begonnen met een zege op Jong Duitsland. Invaller Leroy Fer was de matchwinner met zijn late kopgoal (3-2).

Vanaf de eerste minuut leek Jong Duitsland niets in te kunnen brengen tegen een gretig Oranje. Jong Oranje speelde gedreven en in hoog tempo. Dit resulteerde halverwege de eerste helft in een voorsprong. Via een corner kwam de bal voor de voeten van Adam Maher, die zorgde voor de openingsgoal. Even later was het Wijnaldum die de voorsprong voor Oranje verdubbelde. Met een goede solo verschalkte hij de Duitse doelman Bernd Leno.

Onverwachts kwamen de Duitsers erg sterk uit de kleedkamer. Na een fout van Stefan de Vrij kon Lewis Holtby alleen door op doelman Jeroen Zoet. De Oranje-doelman zorgde met een overtreding dat de Duitse aanvoerder niet wist te scoren. Echter faalde Sebastian Rudy niet van elf meter, waarmee hij de spanning in de wedstrijd terugbracht (2-1).

In de 81e minuut werd het nog erger voor Oranje. Na lang tegenhouden was het uitblinker Holtby die teveel ruimte kreeg en zorgde voor de gelijkmaker. Bondscoach Cor Pot aarzelde geen moment en bracht met twee invallers weer wat extra’s in het team. Via een corner kopte Leroy Fer de winnende binnen (3-2). Door dit resultaat heeft Oranje aan drie punten uit twee wedstrijden, tegen Jong Rusland en Jong Spanje, genoeg voor de halve finales.