Zlatan en Toivonen op schot voor Zweden

0

Zweden heeft vanavond de oefenwedstrijd tegen Schotland met 3-0 gewonnen. De belangrijkste rivaal voor Oranje in de voorronde van Euro-2012 speelde een goede wedstrijd. Zlatan Ibrahimovic maakte zijn comeback met een treffer.

De spits van Barcelona, die ook meteen tot aanvoerder was benoemd door de nieuwe coach Hamren, scoorde in de vierde minuut en duwde daarmee zijn ploeg over het dode punt in een wedstrijd tussen twee ploegen die het WK hadden gemist. Emir Bajrami scoorde in de 39e minuut. Na rust zorgde Ola Toivonen voor de beslissing met een derde treffer. Het was ook de derde treffer van de PSV’er in deze week.

Duitsland gaf tegen Denemarken een 2-0-voorsprong weg. De revelatie van het afgelopen WK kwam goed uit de startblokken door een vroege goal van Mario Gomez. In de 73e minuut leek Patrick Helmes de wedstrijd in het slot te gooien met een tweede Duitse goal, maar Dennis Rommedahl zorgde een minuut later voor een opleving. Kort voor het einde maakte Roda JC-spits Mads Junker gelijk.