Was verkiezing Euro-2016 doorgestoken kaart?

0

Er bestaat veel twijfel over de eerlijkheid van de verkiezing van het organisatieland voor Euro-2016. Een opmerkelijke verspreking van de Franse international Marc Planus duidt erop dat Frankrijk voor de verkiezing al zeker was van de zege.

Planus zei letterlijk op vrijdagavond: ‘We wisten gisteren al dat Frankrijk Euro-2016 zou krijgen.’ Vanochtend moest hij die woorden corrigeren: ‘Nee, ik bedoelde natuurlijk vrijdagochtend en niet donderdagavond.’ Maar zelfs al zou Planus zich eerst hebben vergist, dan was het nog onmogelijk dat hij vrijdagochtend de uitslag kon weten, omdat die pas om kwart over één werd bekend gemaakt. Dit feit zou duiden op het feit dat de uitslag al veel eerder bekend was en dat de verkiezing doorgestoken kaart was.

 

Gisteren circuleerden er al enkele geruchten dat Frankrijk van tevoren zeker was van de uitverkiezing en dat om die reden president Nicolas Sarkozy naar het hoofdkantoor van de UEFA was afgereisd. De Turkse delegatie twijfelde meteen aan de eerlijkheid van de uitslag. Frankrijk won de verkiezing met één stem verschil.

Share.

Laat een reactie achter