Van Wolfswinkel leidt Jong Oranje naar zege

0

Jong Oranje heeft zijn ongeslagen status in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2011 in stand gehouden.

De ploeg van bondscoach Cor Pot was dinsdag in de derde groepswedstrijd veel te sterk voor de leeftijdgenoten uit Polen: 0-4. Ricky van Wolfswinkel was in Kielce met drie treffers de grote man aan de zijde van Jong Oranje.

Doelman Tim Krul onderscheidde zich ook door in de eerste helft bij een 0-0-stand een strafschop van Jong Polen te keren. Vervolgens eiste Van Wolfswinkel echter de hoofdrol voor zich op. De spits van FC Utrecht maakte vijf minuten voor rust de openingstreffer. Nog voor het verstrijken van de eerste helft verdubbelde Nicky Kuiper, linksback van FC Twente, de score. Aan het begin van de tweede helft stond Van Wolfswinkel op de juiste plaats om de bal uit een voorzet van Daryl Janmaat binnen te tikken. Op aangeven van Siem de Jong tekende de aanvaller na ruim een uur spelen voor zijn eerste officieuze ‘hattrick’ in het shirt van Jong Oranje.

Eerder had Jong Oranje al twee keer gewonnen van Jong Finland (2-0 en 0-1). Met negen punten uit drie duels voert Nederland kwalificatiegroep 4 aan.