Van Marwijk geen boodschap aan visie Cruijff

0

Bondscoach Bert van Marwijk deelt de mening van Johan Cruijff over de tactiek van het Nederlands elftal niet. Cruijff stelde dat het positiespel van Oranje hem pijn aan de ogen deed en hoopte dat Van Marwijk een andere weg zou inslaan.

Van Marwijk bereikte met het Nederlands elftal de eindstrijd van het WK in Zuid-Afrika. Daarin werd na verlenging verloren van Spanje (1-0). Hoewel het resultaat in orde was, sprankelde het elftal niet.

Dit tot teleurstelling van Cruijff. “Het resultaat mag dan tot nu toe heel goed zijn geweest, wat het voetbal betreft heeft het pijn aan mijn ogen gedaan”, schreef hij in zijn column voor De Telegraaf. “Ik vind dat een ploeg een bal moet rondspelen op basis van goed positiespel.”

 

Cruijff noemde Spanje als voorbeeld van hoe het wel moet. Van Marwijk wijst er in een reactie op dat het Spaanse nationale elftal niet heel anders speelt dan Oranje. “Zij treden ook aan met twee controlerende middenvelders, tegen wie ze ook spelen”, vertelt de keuzeheer in dezelfde krant.

“Daarnaast gebeurt het vaak dat Nigel de Jong als controlerende middenvelder speelt en Mark van Bommel in de punt naar voren bij Oranje. Maar veel mensen zien dat niet, of willen het niet zien”, vervolgt Van Marwijk.

“Mensen mogen een andere mening hebben en het voetbal anders zien, maar ik ben door de KNVB aangetrokken om het uit te voeren en doe dat op mijn manier.”

Share.

Laat een reactie achter