UEFA gaat behalve Servië ook Italië straffen

0

De FIFA en de UEFA hebben met afgrijzen kennis genomen van de incidenten rondom de wedstrijd Italië – Servië in Genua. Het duel werd aanvankelijk uitgesteld na incidenten tijdens de volksliederen en daarna gestaakt na zes minuten.

De Servische autoriteiten hebben verklaard dat ze op de hoogte waren van de kans op rellen door de eigen fans bij dit duel, maar ze vergaten de Italiaanse autoriteiten hierover te informeren. UEFA-voorzitter Michel Platini is woedend maar geeft ook de Italiaanse bond de schuld. De Italianen hadden de grenzen moeten sluiten voor dergelijke onruststokers en zeker de poorten van het stadion voor hen moeten sluiten. Bij vechtpartijen buiten het stadion is ook een supporter van Genoa herkend, zodat de incidenten niet alleen op de rekening van de Serviërs kan worden gezet.

 

Waarschijnlijk zal de Europese Voetbalunie Servië een enorme straf geven voor deze incidenten met een papieren nederlaag bij Italië. Maar het is niet zeker of Italië alle drie punten voor de overwinning zal krijgen. Er wordt ook gedacht aan de puntenstraf voor de Italianen.

Share.

Laat een reactie achter