UEFA controleert 29 duizend wedstrijden

0

De Europese Voetbalunie UEFA heeft in samenwerking met de verschillende bonden een systeem ontwikkeld om jaarlijks 29.000 wedstrijden te controleren op mogelijke fraude.

Het antifraudesysteem functioneert met behulp van een database waarin informatie over de verschillende wedstrijden zal worden opgeslagen.
 
De UEFA surveilleert vanaf nu alle Europese competities, de eerste twee divisies van elke bond en de verschillende bekercompetities die er in de lidstaten jaarlijks plaatsvinden.

"We hebben een akkoord met de voetbalbonden van de verschillende lidstaten om informatie over de competities uit te wisselen", verduidelijkte William Gaillard, communicatiedirecteur bij de Europese voetbalbond.
 
"Wanneer er vermoedens van fraude omtrent een wedstrijd bestaan, zal een afgevaardigde de clubs en de scheidsrechter op de hoogte brengen dat ze nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het is vaak moeilijk om bewijzen te verzamelen, daarom kunnen we beter voorkomen dan genezen", aldus Gaillard.
 
In geval van fraude wordt het dossier onmiddellijk doorgestuurd naar de Disciplinaire Commissie van de UEFA, die dan zal oordelen over een eventuele sanctie.

Share.

Laat een reactie achter