Platini onkent alternatief voor Euro-2012

0

UEFA-voorzitter Michel Platini garandeert dat het volgende EK zal plaats vinden in Polen en Oekraïne. ‘Er is geen alternatief plan, zoals soms wordt gesuggereerd. Het is alleen de vraag in hoeveel steden er zal worden gespeeld.’

De UEFA zal op 10 december een definitieve beslissing nemen over de speelsteden van Euro-2012. ‘In Polen zijn al vier steden aangewezen en in Oekraïne is alleen Kiev gegarandeerd. De plaatselijke instanties moeten nu alles in orde maken dat de andere speelsteden ook garanties kunnen geven. Daar heeft de Mexicaanse griep niets mee te maken, want het EK is over 2012,’ aldus Platini tegenover Duitse journalisten. Op dit moment heerst de Mexicaanse griep in Oekraïne, waardoor de werkzaamheden weer meer vertraging oplopen.

 

Platini werd drie jaar geleden verrast door de keuze voor Polen-Oekraïne van het uitvoerend comité van de UEFA. Met name de vriendjes van de afgezette voorzitter Lennart Johansson wilden zich op deze manier wreken, waarbij de stem van wijlen Jeu Spengers doorslaggevend was. ‘Ik heb me er toen bij neergelegd en zal er alles aan doen dat het toernooi ordentelijk zal verlopen in deze twee landen. Mijn eigen keuze was het niet maar in mijn functie mogen die twee landen op al mijn steun rekenen. Er is geen alternatief plan, waarbij enkele Duitse stadions zouden zijn betrokken. Dat is echt onzin,’ aldus de voormalige sterspeler.

Share.

Laat een reactie achter