Ook vanavond weinig spanning in voorronde

0

De laatste massale speeldag van Euro-2012 in 2010 vindt vandaag plaats. Behalve Nederland – Zweden staan er een paar aardige duels op het programma. Spanje verdedigt de ongeslagen status bij Schotland en Duitsland moet naar Kazachstan.

In feite is deze voorronde zoals voorspeld vooral een leuke inspeelfase voor de toplanden. De kans op puntenverlies lijkt steeds kleiner te worden. Want wie houdt nu serieus rekening met de kans dat Engeland vanavond niet wint van het verrassende Montenegro. Die ploeg is na drie duels nog zonder puntverlies, maar toch zeker wel een paar maatjes te klein voor het sterrenteam van Capello. Op papier staat het wel leuk, maar in de praktijk is deze groep waarschijnlijk een formaliteit.

 

Duitsland heeft na een goede start met zeges op België en Turkije ook al een gat geslagen en kan nu via twee duels met Kazachstan tot eind maart verder uitlopen. De strijd om de tweede plek is misschien wel spannend, maar Turkije moet normaal gesproken zowel België als Oostenrijk achter zich houden.

 

In groep B is er zowaar sprake van enig evenwicht, maar vijf ploegen binnen een afstand van twed punten. Rusland mag vanavond bij Macedonië geen fout maken, terwijl Slowakije – Ierland een open duel is. Frankrijk kan vanavond afstand nemen van de concurrentie in de groep met een eenvoudige zege op Luxemburg. De dramatische start lijkt alweer een beetje vergeten (maar het WK overigens nog niet).

 

Griekenland – Israël lijkt een duel voor de tweede plek achter Kroatië te worden. Trainer Luis Fernandez lijkt al op een schietstoel te zitten en wordt bij een nieuwe nederlaag gelanceerd. Denemarken en Portugal moeten vandaag de achtervolging op Noorwegen inzetten met een overwinning, op respectievelijk Cyprus en IJsland (uit). Terwijl wereldkampioen Spanje op Hampden Park afstand kan nemen van de achtervolgers door van Schotland te winnen. Dat duel is net als Nederland – Zweden de enige wedstrijd met een zekere spanning op deze herfstavond.

 

 

Share.

Laat een reactie achter