Ook Israël wil EK organiseren

0

Israël kan binnen een paar jaar een Europees voetbaltoernooi organiseren. Dat vindt Uefa-voorzitter Michel Platini. Dan moet wel de kwaliteit van de stadions flink worden opgeschroefd, zei de Fransman dinsdag op een persconferentie in het land.

Israël organiseerde een keer eerder een dergelijk toernooi. In 2000 was het gastheer van het EK onder 17.

Platini ziet in de huidige stadions het grootste obstakel voor een nieuw Europees toernooi in Israël. "Als er betere stadions zijn, kunnen jullie zeker toernooien organiseren de komende jaren", zei de voormalige middenvelder tegen de Israëlische media op een persconferentie met voorzitter Avi Luzon van de Israëlische voetbalbond.

"Het voetbal in Israël is verbeterd en veel Israëlische spelers doen het goed in Europa", prees Platini. De laatste jaren doen Israëlische clubs het steeds beter in Europese voetbaltoernooien. Dit jaar doet Maccabi Haifa voor de tweede keer mee aan de Champions League.

Toch kan de veiligheid in Israël een probleem opleveren. Tussen 2002 en 2006 moesten Israëlische clubs hun Europese duels elders afwerken. Ook interlands werden in die periode niet in eigen land gespeeld.

Eerder op dinsdag had Platini een ontmoeting met de Israëlische president Shimon Peres. De twee bespraken hoe het voetbal bruggen kan bouwen tussen verschillende gemeenschappen. Platini zei ook dat voetbal ‘vrede, tolerantie en vriendschap’ bevordert.

Share.

Laat een reactie achter