Nu al cruciaal duel voor Frankrijk

0

Frankrijk moet vanavond flink aan de bak tegen Bosnië. De ploeg van voormalig Paris SG-vedette Safet Susic is in Sarajewo zelfs een beetje favoriet na de ontluisterende start van de Haantjes. Bosnië kan een enorme slag slaan door dit duel te winnen.

Frankrijk kan zich eigenlijk geen tweede nederlaag binnen vijf dagen veroorloven want dan zou de kans op een rechtstreekse plaats voor het EK al bijna nihil zijn. De nederlaag tegen Wit Rusland is alleen daarom al heel pijnlijk. De ploeg van Laurent Blanc moet het nog altijd doen zonder enkele door de bond geschorste spelers, zoals Evra, Ribery en Toulalan. Gourcuff is ook nog geschorst. Maar Benzema zal wel van de partij zijn. Hij zal waarschijnlijk ondersteund worden door Malouda en Valbuena.

 

‘Het doet er nu niet hoe er gespeeld wordt, als er maar punten worden behaald,’ heeft de oud-bondscoach Aimé Jacquet al laten weten. Bij Bosnië is de stemming opperbest. De ploeg, die het WK miste na een barrage met Portugal, is de voorronde goed begonnen met een 3-0-zege bij Luxemburg. Omdat behalve Frankrijk ook Roemenië als kostbare punten verspeelde, kan Bosnië nu een gat slaan met de concurrenten. Dzeko en Ibisevic vormen het grootste gevaar voor de Fransen.

 

Ook voor Portugal wordt het al lastig na de 4-4 voor eigen publiek tegen Cyprus. De grote is of die uitslag een gevolg was van de zwakte van Portugal of de kracht van de eilandbewoners. Zonder Cristiano Ronaldo moet de ploeg van Queiroz op zoek naar een zege bij Noorwegen, dat de voorronde is begonnen met een uitzege op IJsland. Een nederlaag van Portugal stelt de groepsfavoriet voor een zware inhaalrace.

 

Zwitserland – Engeland is misschien op papier de topper van deze speelronde. De enige ploeg die Spanje op het WK wist te verslaan is altijd lastig voor de Engelsen. Maar door de 4-0-zege op Bulgarije lijkt Capello – even afgezien van alle schandalen rondom de spelers – iets steviger op zijn stoel te kunnen zitten. Maar de roep om Martin O’Neill blijft wel aanhouden. Kroatië – Griekenland is zeker ook een boeiende confrontatie tussen twee ploegen die naar het EK willen.

 

En dan is nog het duel Turkije – België, waarbij Hiddink de Rode Duivels nu al op een stevige achterstand kan zetten.  Dick Advocaat mag met Rusland Slowakije te lijf gaan. Servië – Slovenië is zeker ook een leuk duel, met de dierbare herinnering aan de confrontatie in Charleroi van tien jaar geleden toen Servië met tien man een 3-0-achterstand wegwerkte tegen Slovenië om uiteindelijk 3-3 te spelen.

Share.

Laat een reactie achter