Nietszeggende krakers in druk programma

0

Het is zal niet iedereen opvallen, maar vanavond vinden er weer interlands plaats op een woensdag. Die dag was door de meeste landen na het WK voor kwalificatiewedstrijden in de ban gedaan, maar vanavond is het weer even ouderwets.

Mooie krakers dat zeker, zoals Argentinië – Brazilië, Engeland – Frankrijk en Portugal – Spanje. Toch blijft het de vraag of het zinnig is om in deze fase van het seizoen dit soort oefenwedstrijden te spelen. Vorig jaar blesseerde Robin van Persie zich in zo’n duel (Italië – Nederland) en op een paar fanatieke fans na weet niemand meer de uitslag van die wedstrijd in Pescara.

 

Het gras van de ArenA kan zelf ook wat rust gebruiken voor de krakers Ajax-PSV en Ajax-Real binnen zes dagen, maar vanavond mag de vicewereldkampioen zieltjes winnen tegen Turkije. De komst van Hiddink naar Amsterdam is curieus, maar Turkije lijkt geen schim van de ploeg die in 2008 nog halve finalist was bij Euro-2008. Loopt het publiek daar dan warm voor of is het weer het ouderwetse hossende publiek dat na Sint Maarten weer in de stemming moet komen. Inderdaad, dat publiek dat naar het Museumplein kwam na een afschuwelijke nederlaag in de WK-finale.

 

België bereikt Moskou niet eens voor de Advocaat-benefiet tegen Rusland. Toch leuk voor die spelers dat ze voor een nietszeggende interland dagen onderweg zijn. Dat past wel in het schema van het drukke programma. En dan zijn er nog bondsbestuurders, die vreemd opkijken dat de club liever hun internationals niet meer afstaan voor deze puur commerciële uitjes.

 

Rick Klein Verdijk

Share.

Laat een reactie achter