Nederland verslaat Turkije: 1-0

0

Oranje heeft het zilveren jaar 2010 afgesloten met een 1-0-zege op Turkije. Klaas Jan Huntelaar maakte het enige doelpunt in een saaie interland, waarin de gasten voor de meeste sfeer zorgden in het stadion.

De wedstrijd was niet boeiend, omdat de spelers van Oranje een nauwelijks geïnspireerde indruk maakten en ook de topvorm ontbeerden. De Turken wilden wel maar kwamen nauwelijks in de buurt van Stekelenburg. Burak Yilmaz brak in de elfde minuut door een slordige defensie, maar de doelman redde knap. In de 52e minuut zorgde Huntelaar voor de enige goal op aangeven van Maduro, die na een maand weer eens een basisplaats had. In de slotfase viel Drenthe in en zodoende maakte de middenvelder van Hercules zijn debuut in Oranje.

 

Het duel werd overschaduwd door een blessure van Joris Mathijsen, die aan het einde van de eerste helft na een luchtduel door zijn enkel klapte. Hij werd meteen naar een ziekenhuis vervoerd. De kans is groot dat hij een enkelband heeft gescheurd en zodoende zeker een half jaar moet revalideren.

Share.

Laat een reactie achter