Marangos wil bewijzen alleen in Cyprus tonen

0

De Cypriotische voetbalbestuurder Marangos heeft duidelijk bewijzen van omkoping bij de aanwijzing van Polen-Oekraïne voor de organisatie van Euro-2012. De voormalige penningmeester van de nationale bond wil de bewijzen alleen in zijn land openbaar maken.

‘Ik moet zeker zijn van de veiligheid van de mensen die deze bewijslast aan mij hebben gegeven. Daarom ga ik ook niet met dossiers naar Nyon. De mensen van de UEFA hebben tot nu toe niet gereageerd op mijn verzoek om naar Cyprus te komen en daar inzage in de stukken te krijgen. Het lijkt me dat de zaak zo ernstig is dat de UEFA deze stap zet,’ aldus Spyros Marangos gisteren tegenover buitenlandse journalisten die wel naar Cyprus zijn gegaan.

 

Marangos liet weten dat tenminste vijf van de acht stemmen voor Polen – Oekraïne zijn gekocht. Michel Platini houdt zich voorlopig afzijdig van de kwestie. ‘Zolang ik geen bewijzen heb gezien, reageer ik niet op de kwestie,’ liet de Franse voorzitter gisteren weten, nadat een ultimatum aan het adres van Cyprioot door de UEFA om met de bewijzen te komen was verlopen.

 

‘Platini is een eerlijke man, maar binnen de UEFA zijn er machten die deze zaak liever in de doofpot hebben. Daarom verwacht ik tegenwerking op het moment dat ik met de bewijzen naar Nyon kom. Ze zullen er alles aan doen om mijn verhaal te ontkrachten.’  Volgens Marangos zijn enkele UEFA-bestuurders op de avond voor de stemming omgekocht. Het geld zou zijn uitgekeerd, verstopt in pluche speelgoedpoppen. Welke bestuurders zijn omgekocht wil Marangos voorlopig niet vertellen. Maar een van de vijf mannen is zijn rivaal Lefkaritis (voormalige voorzitter van de Cypriotische bond). Of Jeu Sprengers, die wel tegen het advies van de KNVB op Polen-Oekraïne stemde, bij de betrokken bobo’s hoort is ook niet duidelijk.

Share.

Laat een reactie achter