Jong Duitsland opvolger Jong Oranje

0

Jong Duitsland is gisteren de nieuwe kampioen van Europa geworden. De ploeg van Horst Hrubesch bewaarde het beste voor de finale en versloeg Engeland met 4-0 in een ontluisterende wedstrijd voor de jonge profs uit de Premier League.

Don’t mention the score! Het is een harde week voor het Engelse sprekende deel van de voetbalwereld. Na de onfortuinlijke nederlaag van de Verenigde Staten tegen Brazilië in de strijd om de Confederations Cup, ging Engeland als favoriet ten onder tegen de ploeg, die het een week geleden heel laf in het toernooi hield om af te zijn van Spanje.

Duitsland maakte tot de finale een degelijke indruk, maar bleek in de eindstrijd over voldoende klasse te beschikken om de Engelsen te verrassen. Gonzalo Castro opende halverwege de eerste helft de score. Na de pauze zorgde Mezut Özil voor het beslissende gat. In het laatste kwartier bouwde de jonge ploeg de score uit met twee treffers van Sandro Wagner. Duitsland schakelde eerder in het toernooi Spanje, Wit Rusland en Italië uit en mag zich de opvolger noemen van Jong Oranje, dat het toernooi in 2006 en 2007 won.

Share.

Laat een reactie achter