Italië – Servië gestaakt; Frankrijk op koers

0

Het duel Italië – Servië is dinsdagavond het toneel geweest van luidruchtige fans van Servië, die het stadion van Genua bestookten met vuurwerk. Aanvankelijk werd de aftrap een half uur verplaatst, maar uiteindelijk werd het duel gestaakt.

Doelman Stojkovic (ex-Vitesse) werd aangevallen door de eigen fans en voor verrader uitgemaakt Dat was de aanleiding voor de uigestelde aftrap, maar binnen een paar minuten gooiden de fans zoveel vuurwerk op het veld dat doorspelen onverantwoord was. De politie had de handen vol aan de Servische fans, die objectief gezien verantwoordelijk zijn voor de afgelasting. Italië krijgt waarschijnlijk een juridische overwinning. Buiten het stadion waren er rellen tussen Servische fans. In Belgrado heeft de regering al negatief gereageerd op de gebeurtenissen.

In dezelfde groep deed Slovenië goede zaken door met 1-0 te winnen bij Estland, dat vrijdag nog had gestunt bij Servië. Een eigen doelpunt van Sidorenkov besliste het duel. Noord Ierland kwam na het gelijkspel tegen Italië nu niet verder dan 1-1 op de Faröer-eilanden. Holst opende de score voor de ploeg van de mistige archipel, maar Lafferty voorkwam een kwartier voor tijd een nederlaag.

 

Frankrijk boekte tegen Luxemburg de derde zege op rij: 2-0. De ploeg van Laurent Blanc dankte de zege aan treffers Benzema en Gourcuff. Wit Rusland won met 2-0 van Albanië. Rodionov en Krivets scoorden.

 

Share.

Laat een reactie achter