Italië en Zweden door naar halve finale

0

Jong Italië en Jong Zweden hebben zich geplaatst voor de halve finale van het jeugd-EK. Beide ploegen wonnen dinsdag hun wedstrijden. De Azzurrini versloegen Wit Rusland met 2-1, terwijl Zweden met 3-1 van Servië.

Jong Italië dankte de winst aan Robert Acquafresca (foto), die beide treffers voor zijn rekening nam. De eerste treffer kwam uit een strafschop uit een blessuretijd van de eerste helft. Kort daarvoor hadden de Witrussen de leiding genomen door een treffer van Kislijak. Een kwartier voor het einde maakte de spits van Cagliari de winnende treffer. Zodoende heeft Italië de groep gewonnen en speelt nu in de halve finale tegen Duitsland.

Jong Zweden dankte de winst aan Servië aan zijn ‘Nederlandse’ spitsen. Weer was Marcus Berg weer twee keer succesvol, maar Ola Toivonen maakte weer een doelpunt. De twee spitsen zijn met vijf en drie treffers topscorer in dit toernooi. Alle treffers vielen in het eerste half uur. Kacar scoorde voor de Serviërs. Zweden speelt nu tegen titelfavoriet Engeland.