Italië begint met een nederlaag aan seizoen

0

Italië heeft de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Cesare Prandelli verloren van Ivoorkust. Het oefenduel op Upton Park werd gewonnen door de Afrikaanse ploeg met 1-0 dankzij een doelpunt van Kolo Touré.

De Squadra wacht zodoende nog altijd op de eerste zege in 2010. De onttroonde wereldkampioen begon de wedstrijd met een zeer aanvallende speelwijze met de debutanten Amauri en Balotelli voor de teruggekeerde Cassano. De aanvallende intenties leverde echter weinig kansen op. Ivoorkust, zonder Drogba, speelde in Londen afwachtend maar sloeg precies op het goede moment toe. In de vierde minuut na rust was Kolo Touré bij een luchtduel Chiellini de snel af. De speler van Manchester City bezorgde zijn land daarmee de eerste overwinning op Italië in de geschiedenis.