Italiaanse bondscoach wil kinderen in stadion

0

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli heeft vandaag een uitzonderlijk voorstel gedaan om de vele lege plekken bij de interlands van deze week op te vullen. Hij wil kinderen gratis de lege plaatsen laten opvullen.

‘Het voetbal moet geen virtuele sport worden. Ik kan begrijpen dat lege tribunes een wedstrijd nog onaantrekkelijker maken voor het tv-publiek en daarom lijkt het me een goede gelegenheid om op de dag van de wedstrijd de niet verkochte kaarten uit te delen aan schoolkinderen. Ieder kind droomt ervan om een interland bij te wonen’. Dat is meestal zelfs een onvergetelijke ervaring,’ aldus de bondscoach, die vanavond zijn ploeg in Florence zal zien strijden tegen de Faröer eilanden.

 

Vorige week was een tribune in Trieste volledig leeg en werd er een spandoek van volle tribune opgehangen. ‘Dat is natuurlijk een provocatie. De virtuele mensen op een doek wegen niet op tegen de blije schoolkinderen. Ik weet wel dat er dan een paar maatregelen moeten worden genomen en dat er zeker geen handel in die kaarten moet ontstaan. Maar je zorgt wel voor een band tussen de kinderen en de sport en dat is toch belangrijk voor de toekomst,’ aldus Prandelli.

Share.

Laat een reactie achter