Hiddink heeft nu al spijt van kritiek

0

Guus Hiddink heeft nu al spijt van zijn spontane kritiek op het spel van Oranje tijdens het WK. In alle media werden zijn woorden breed uitgemeten waarbij hij opeens meezong in het koor der klagers die Oranje op het WK niet goed vonden.

Hiddink had voor zichzelf geen slechter moment kunnen kiezen, want op de kansloze nederlaag bij Duitsland volgde een afgang bij Azerbeidzjan. Van Marwijk heeft Hiddink dan ook vanmiddag gevraagd naar de aanleiding voor de uitlatingen. ‘Ik heb het misschien iets te scherp gesteld en teveel vanuit het standpunt van de liefhebber gekeken en niet vanuit dat van een coach,’ aldus Hiddink vanmiddag nadat hij zijn excuses aan de oranje coach had aangeboden.

 

Waarschijnlijk had Hiddink met zijn kritiek best wel gelijk, maar het is vreemd dat hij pas laat aan de rij mensen aansloot, die menen dat Oranje op het WK en met name tijdens de finale de reputatie van de voetbalnatie op het spel zette. Zonder de breker Nigel de Jong speelde de ploeg eindelijk weer een wedstrijd die het aanzien waard was. Maar Hiddink was na de oorwassing in Bakoe natuurlijk niet aan de beurt om dit te beweren.

Share.

Laat een reactie achter