Frankrijk won met één stem verschil

0

De verkiezing voor het gastland van Euro-2016 is een zinderende geworden. Frankrijk heeft uiteindelijk met één stem verschil gewonnen van Turkije (7-6) in de tweede ronde. In de eerste ronde viel Italië als kandidaat af.

Toen kreeg Frankrijk overigens ook de meeste stemmen. Turkije is dus een zeer goede tweede geworden. Het is niet duidelijk wie de beslissende stem heeft gegeven, maar uit de eerste analyses mag worden aangenomen dat Michael van Praag voor Turkije heeft gestemd.

 

Bij de verkiezing voor Euro-2012 speelde wijlen Jeu Sprengers een doorslaggevende rol door zijn stem aan Polen-Oekraïne te geven, waardoor deze vreemde combinatie werd gekozen.

 

Volgens UEFA-voorzitter Michel Platini is de aanwezigheid van de Franse president Nicolas Sarkozy een doorslaggevende factor geweest bij de verkiezing. ‘Het gaat om hele kleine verschillen en dan kan een president het verschil maken. Ik heb zelf niet gestemd en als ik een echte despoot was had Frankrijk met 13-0 gewonnen. Turkije was een uitstekende tegenkandidaat en ik geef dat land bij een volgende gelegenheid een goede kans.’

Share.

Laat een reactie achter