Engeland begint jeugd-EK met winst

0

Jong Engeland heeft gisteren zijn visitekaartje afgegeven om de opvolger van Jong Oranje te worden als Europees kampioen. De ploeg met sterspeler Agbonlahor won met 2-1 van Finland en leidt al meteen in de groep des doods.

De andere wedstrijd in deze groep tussen Spanje en Duitsland eindigde in 0-0. Bojan Krkic stelde teleur en werd zelfs tien minuten voor het einde vervangen.

De Engelse jeugdploeg nam via Cattermole na een kwartier de leiding, maar een penalty van Sparv bracht vijf minuten later de stand weer in evenwicht. Meteen na rust zorgde Richards met een kopbal uit een hoekschop voor een nieuwe Engelse voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

Vandaag vinden de wedstrijden in de andere groep plaats. Italië is favoriet voor de eindzege maar speelt in Helsingborg tegen Servië, dat de vorige keer tegen Oranje nog de finale speelde. Zweden, met Ola Toivonen, speelt in Malmö tegen outsider Wit Rusland. De belangstelling voor het toernooi in Zweden is enorm. Er zijn voor de 15 duels al meer dan 160.000 kaarten aan de man gebracht.