EK: Van Marwijk ziet mogelijkheden

0

Bondscoach Bert van Marwijk denkt dat plaatsing voor het EK 2012 ‘te doen moet zijn’. Dat zei de keuzeheer na afloop van de loting voor de kwalificatie waarin Oranje aan Zweden, Finland, Hongarije, Moldavië en San Marino werd gekoppeld.

"Je kan en mag tegenwoordig geen enkele tegenstander onderschatten. Aan de andere kant moet je er ook niet voor weglopen en geen angst hebben. Als we in normale doen zijn, moet het lukken."

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst vond dat Nederland in ‘een mooie poule’ is ingedeeld. "Volgens mij hebben we tegen alle landen een positieve balans, al zegt dat natuurlijk niets." De Feyenoorder noemt Zweden de voornaamste concurrent.

Nederland heeft tegen Hongarije als enige land geen positieve balans. In twaalf ontmoetingen wonnen beide landen vijf keer. Sinds 1985 verloor Oranje echter niet meer. Tegen Moldavië en San Marino werd nog nooit puntverlies geleden.

De KNVB gaat 17 februari met de andere bonden om de tafel zitten om het speelschema vast te leggen. De oefeninterland tegen Hongarije op 5 juni gaat vooralsnog gewoon door. Als Nederland en Hongarije elkaar in een van de eerste wedstrijden van de EK-kwalificatiereeks tegenkomen, zullen beide bonden nog eens kijken of de wedstrijd wordt geschrapt.

Share.

Laat een reactie achter