EK: Advocaat tegen Duitsland en Turkije

0

De loting van de voorronde voor Euro-2012 heeft negen gelijkwaardige groepen opgeleverd. Alleen groep C herbergt drie WK-gangers (Italië, Servië en Slovenië) en is op papier het zwaarst. België krijgt te maken met Duitsland en Turkije.

Voor Dick Advocaat wordt het een moeilijk karwei om de groep te winnen, maar een tweede plaats is zeker haalbaar voor de talentvolle generatie. Turkije en Duitsland waren op het vorige EK nog tegenstanders van elkaar in de halve finale. Maar in de afgelopen herfst versloegen de Rode Duivels Turkije al in Brussel. Oostenrijk is ook aanwezig in deze groep, terwijl Kazachstan en Azerbeidzjan het halve dozijn volmaken in groep A.

 

Italië heeft het niet helemaal getroffen met Servië en Slovenië als tegenstanders, maar de regerend wereldkampioen blijft wel de favoriet in deze groep. Noord Ierland, Estland en de Faröer-eilanden maken deze groep compleet.

Titelverdediger Spanje heeft een kleine groep geloot (met vijf ploegen) en mag niet klagen met Tsjechië, Schotland, Litouwen en Liechtenstein als tegenstanders. Portugal heeft het zeker zwaarder met Denemarken (alweer), Noorwegen, Cyprus en IJsland. Engeland treft Zwiterland, Bulgarije, Wales en Montenegro.

 

Guus Hiddink wacht met Rusland, als hij aanblijft als bondscoach, een confrontatie met Giovanni Trapattoni. Ierland is op papier misschien de zwaarste tegenstander, maar in groep B heeft alleen Slowakije zich voor het WK geplaatst. Macedonië, Armenië en Andorra zijn de andere tegenstanders. Frankrijk heeft het ook niet eenvoudig met Roemenië en Bosnië als voornaamste tegenstanders. Wit Rusland, Albanië en Luxemburg zijn andere ploegen in deze groep.

De meest zomerse groep is die met Kroatië, Griekenland, Israël, Georgië en Malta. Letland completteert deze groep.

Groep A
Duitsland
Turkije
Oostenrijk 
België
Kazachstan
Azerbeidzjan

Groep B
Rusland
Slovakije
Ierland
Macedonië
Armenië
Andorra

Groep C
Italië
Servië
Noord-Ierland
Slovenië
Estland
Faeroer

Groep D
Frankrijk
Roemenië
Bosnië
Wit-Rusland
Albanië
Luxemburg

Groep E
Nederland
Zweden
Finland
Hongarije
Moldavië
San Marino

Groep F
Kroatië
Griekenland
Israël
Letland
Georgië
Malta

Groep G
Engeland
Zwitserland
Bulgarije
Wales
Montenegro

Groep H
Portugal
Denemarken
Noorwegen
Cyprus
IJsland

Groep I
Spanje
Tsjechië
Schotland
Litouwen
Liechtenstein

Plaatsing
De winnaar van de kwalificatiegroep plaatst zich rechtstreeks voor de eindronde in Polen en Oekraine. Ook de beste nummer twee uit de negen kwalificatiegroepen is meteen zeker van deelname.

De overige acht nummers twee uit de kwalificatiereeks bepalen middels een play-off over twee duels wie de laatste vier landen zijn die naar de eindronde mogen. De beide gastlanden zijn al zeker van deelname.

Share.

Laat een reactie achter