Duitsland zet Turkije op zijn nummer

0

Duitsland heeft de thuiswedstrijd tegen Turkije ruim gewonnen. De ploeg, die op het WK zo’n goede indruk maakte, was te sterk voor het team van Hiddink maar het verschil werd diep in de tweede helft gemaakt door knullige fouten van de Turken.

Miroslav Klose opende de score in de 42e minuut met een intikkertje, nadat Thomas Müller de bal tegen de lat had gekopt. Turkije bood goed tegenstand in Berlijn. Pas elf minuten voor tijd viel de beslissing door een doelpunt van Özil, die weigerde te juichen tegen de ploeg van zijn vaderland. Klose strafte in de slotfase nog een fout van doelman Volkan af.

België won eerder op de avond in deze groep de uitwedstrijd bij Kazachstan. Het werd 2-0 door twee goals van Ogunjimi in de tweede helft. Oostenrijk won met 3-0 van Azerbeidzjan. Arnautovic scoorde twee keer nadat Prödl de score had geopend.