Duitsland en Engeland halen de finale

0

Duitsland en Engeland strijden maandag om de troon, die van Jong Oranje was sinds 2006. Beide landen wonnen vrijdag hun halve finale. Duitsland versloeg Italië met 1-0, terwijl Engeland strafschoppen nodig had tegen gastland Zweden.

Het was een bizarre wedstrijd tussen Zweden en Engeland, waarbij de Engelsen even een deja-vu hadden met de uitschakeling van twee jaar geleden in de halve finale tegen Oranje. Bij rust stonden de jonge profs uit de Premier League met 3-0 voor door goals van Cranie, Onuoha en eigen doelpunt van Bjärsmyr. Maar de Nederlandse spitsen Berg (2x) en Toivonen werkten in het laatste kwart van de wedstrijd die stand weer weg. Pas na twaalf penalty’s viel de beslissing in het voordeel van Engeland.

Duitsland had het nog moeilijker tegen Italië, maar wist met een zeer verdedigende speelwijze overeind te blijven nadat Andreas Beck in de derde minuut na rust aan een voorsprong had geholpen. Italië viel bijna permanent aan, maar kon geen bres slaan in de Duitse defensie.