Dost en Falkenburg debutanten bij Jong Oranje

0

Bas Dost en Erik Falkenburg zijn voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De aanvaller van Heracles Almelo en middenvelder van Sparta Rotterdam behoren tot de 20-koppige selectie voor de EK-kwalificatieduels met Liechtenstein en Spanje.

Sparta Rotterdam is met vier spelers hofleverancier van de oranjebeloften. Met drie gewonnen wedstrijden heeft Jong Oranje een vliegende start gemaakt in de kwalificatie voor het UEFA EK Onder 21 in 2011. Deze maand volgen de vierde en vijfde wedstrijd uit de reeks. Eerst treft Jong Oranje op vrijdag 13 november in Den Bosch het nog puntloze Liechtenstein. Dit duel in Stadion De Vliert begint om 19.30 uur. Vier dagen later, dinsdag 17 november, treft de ploeg van Cor Pot het op papier sterke Spanje. In het Sparta Stadion in Rotterdam wordt om 19.00 uur afgetrapt.  

De selectie is op vijf plaatsen gewijzigd in vergelijking met de groep die vorige maand Finland (0-1) en Polen (0-4) versloeg. Daley Blind, Mitchell Donald (beiden Ajax), Nicky Kuiper (FC Twente), Marvin Emnes (Middlesbrough) en Nacer Barazite (Arsenal) ontbreken. Barazite is onlangs geopereerd aan zijn schouder en staat vermoedelijk de rest van het kalenderjaar buitenspel. Blind, Donald en Kuiper staan op de stand-by lijst. In plaats van bovengenoemd vijftal hebben Dost, Falkenburg, John Goossens (N.E.C.) en de Spartanen Joshua John en Nick Viergever een uitnodiging ontvangen van KNVB-coach Cor Pot.

De selectie:
Vurnon Anita (Ajax), Diego Biseswar (Feyenoord), Jeffrey Bruma (Chelsea), Bas Dost (Heracles Almelo), Rens van Eijden (N.E.C.), Erik Falkenburg (Sparta Rotterdam), Leroy Fer (Feyenoord), John Goossens (N.E.C.), Jan-Arie van der Heijden (Willem II), Daryl Janmaat (sc Heerenveen), Joshua John (Sparta Rotterdam), Siem de Jong (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Mark van der Maarel (FC Utrecht), Sergio Padt (Ajax), Erik Pieters (PSV), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Nick Viergever (Sparta Rotterdam), Georginio Wijnaldum (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).

Stand-by lijst:
Patrick van Aanholt (Coventry City), Daley Blind (Ajax), Alexander Büttner (Vitesse), Mitchell Donald (Ajax), Joey Godee (Sparta Rotterdam), Luuk de Jong (FC Twente), Nicky Kuiper (FC Twente), Leonard Nienhuis (FC Groningen), Stef Nijland (PSV).

Kasteel bijna uitverkocht
Voor Jong Oranje-Spanje zijn nog 2000 kaarten beschikbaar. De teller van de voorverkoop stond vrijdagochtend op 8.800 tickets. Het Kasteel biedt plaats aan maximaal 10.800 toeschouwers. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via Ticketbox, OnsOranje.nl en de Sparta Fanshop en hebben een vaste prijs van € 8,-. Voor deze categorie is nog een klein aantal kaarten beschikbaar. Voor de hoofdtribune, waar een stoel € 10,- kost, zijn nog voldoende tickets beschikbaar.

Voor het duel tegen Liechtenstein in Den Bosch zijn tot dusver 2.500 kaarten aan de man gebracht. Stadion De Vliert kan maximaal 7.200 toeschouwers herbergen. Ook voor dit duel geldt een vaste ticketprijs van € 8,-voor alle tribunes, uitgezonderd de hoofdtribune waar een zitplaats € 10,- kost. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via Ticketbox, OnsOranje.nl en de administratie van FC Den Bosch. Indien de wedstrijden niet voortijdig zijn uitverkocht, zijn de kassa’s van de stadions op de wedstrijddag geopend.
 
 

Share.

Laat een reactie achter