De toekomst van de Rode Duivels

0

De verwachtingen waren enorm hoog gespannen, maar de Rode Duivels konden het helaas niet waarmaken op het EK in Frankrijk.

Waar het hele land, en misschien wel heel Europa rekende op minimaal een halve finale, maar misschien wel een titel, strandde België in de kwartfinale door een kansloze nederlaag tegen Wales. 

 

Een nederlaag die hard aankwam in België en die heeft geleid tot het ontslag van bondscoach Marc Wilmots. De Belgen zijn nu op zoek naar een nieuwe bondscoach, waarvoor al een vacature uitgeschreven is. België is op zoek naar iemand die zijn sociale en high performance context beheerst,een sterke, open communicator is en die generatiemanagement goed beheerst.

 

Behalve op trainer Marc Wilmots was er ook veel kritiek op enkele spelers van de Belgische selectie De absolute sterren Eden Hazard en Kevin de Bruyne gaven, op het duel met Hongarije in de achtste finale na, te weinig thuis. De spelers van respectievelijk Chelsea en Manchester City werden geacht om het elftal op sleeptouw te nemen, maar slaagden daar eigenlijk maar zelden in. 

 

Ook spits Lukaku wist zich allerminst op te werken tot dé man in de punt van de aanval. Ondanks zijn doelpunten speelde de spits teleurstellen, en liet hij niet of nauwelijks zien waarom er in Engeland zoveel geld voor hem betaald werd en waarom hij in de belangstelling staat van grote clubs.

 

Een ander zorgenkindje voor de Belgen, ook gezien de toekomst, is de verdediging. Door de afwezigheid van de geblesseerde Kompany en Lombaerts was het hier en daar wat puzzelen voor Wilmots, maar met Meunier, Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen ging het de eerste duels niet slecht.

 

Toen echter Vertonghen geschorst en Vermaelen geblesseerd de kwartfinale moesten missen kwam er een probleem voor Wilmots. Hun vervangers Jason Denayer en Jordan Lukaku werden dolgedraaid door Aaron Ramsey en Gareth Bale van Wales. Wat de verdedigende toekomst van het Belgische voetbal zou moeten worden, werd door Wales keihard omver gebeukt. Het is zelfs nog maar de vraag of het tweetal hun verwachtigen waar zouden kunnen maken na zo’n flop.

 

Maar hoe ziet de toekomst van België eruit voor de komende jaren? Natuurlijk kunnen enkele van de huidige spelers nog gemakkelijk meerdere jaren mee, en ook in de Jupiler League van België spelen een aantal interessante jonge jongens.

 

In deze samengestele top tien van Bwin van topspelers van de Belgische Jupiler League staat op nummer 1 waarschijnlijk het grootste talent van België. Yuri Tielemans is de naam, en hij was het kroonjuweel van de competitie. De 19-jarige speler staat in de belangstelling van meerdere Europese (top)clubs en was de jongeste Belg in de Champions League afgelopen seizoen.

 

Andere spelers die we zeker in de gaten moeten houden voor de toekomst zijn Dennis Praet en Thomas Meunir, die al een aardig EK speelde en zeker deel uit zal maken van de toekomst van de Rode Duivels. De opvolging voor de bestaande sterren lijkt dus zeker niet slecht.

Share.

Laat een reactie achter