Berg scoort drie keer voor winnende Zweden

0

Zweden heeft de eerste wedstrijd als gastland op het jeugd-EK met een daverende 5-1-zege op Wit Rusland afgesloten. De grote held van de avond in Malmö was Marcus Berg, die maar liefst drie keer scoorde.

De spits van FC Groningen maakte zijn faam helemaal waar. Zweden was een klasse beter dan de outsider, die erg ongelukkig op achterstand kwam maar daarna niets meer had in te brengen. De Witrussen namen zelfs verdiend de leiding na een half uur, waarin Zweden voor weinig gevaar zorgde. Kislijak opende de score in de 33e minuut met een afstandschot, maar binnen zestig tellen werkte zijn ploeggenoot Martinovitsj een schot van Elm in eigen doel. Het bleek de ommekeer in de wedstrijd, want vijf minuten later zorgde Berg met een knappe solo voor een voorsprong, die op dat moment eigenlijk niet verdiend was. Kort daarna sloeg Berg nog een keer toe na een mooie voorbereidende actie van PSV’er Toivonen.

Na de pauze bleef Wit Rusland proberen om terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk werd de ploeg in de laatste tien minuten afgetroefd met nog twee treffers. Berg scoorde voor de derde keer en Svensson maakte het feest in de voorlaatste minuut compleet.

Share.

Laat een reactie achter