AZ onder Advocaat in De Kuip

0

Bondscoach Dick Advocaat was normaal gezien voornemens om gisteren in het gezelschap van de Belgische bondsvoorzitter François De Keersmaecker en Philippe Collin het vliegtuig te nemen naar Polen, waar geloot wordt voor de voorrondes van het EK 2012. Toch

"Zo kan ik de laatste training van AZ in het vooruitzicht van de topper op Feyenoord nog leiden. Ik zal ook de wedstrijdbespreking geven", zei Advocaat in Het Laatste Nieuws. "Daarna vertrek ik dan naar Polen voor de loting. Dat is zo afgesproken, hoewel ik er nog alles aan gedaan heb om het te veranderen. Het is helaas de realiteit dat ik er niet bij zal zijn in de Kuip."

De Rode Duivels zitten in Pot 4 bij de EK-loting, waardoor een mogelijke kwalificatie niet zonder slag of stoot zal verlopen. "Een groep met Portugal, Griekenland, Schotland, IJsland en Luxemburg zou mooi zijn. Tegen die landen maken we zeker een kans. Nederland en Rusland wil ik het liefste van al vermijden. Een kwalificatie voor het EK zou een wonder zijn, maar dat wonder is uiteraard ons doel", zegt Advocaat.

Share.

Laat een reactie achter