Turkije blameert zich bij Azeri’s; België 4-4

0

Guus Hiddink doet er goed aan om even de kritiek op het spel van Oranje in te slikken. Zijn eigen ploeg Turkije is plotseling voor weg van deelname aan het EK omdat het verloor bij Azerbeidzjan. België en Oostenrijk speelden 4-4 tegen elkaar.

Sadygov maakte het enige doelpunt voor de Azeri’s, waardoor de Turken in een paar dagen wel erg diep zijn gezakt. De halve finalist van het vorige EK heeft nog een lange weg te gaan om het eindtoernooi opnieuw te halen. In het voordeel van lucky Guus was wel het resultaat in de andere wedstrijd in deze groep. België speelde 4-4 tegen Oostenrijk. Het resultaat kwam uiteindelijk voor de Belgen nog uit de lucht vallen, maar was toch een tegenvaller.

Vossen opende de score in de elfde minuut, maar nog voor de pauze nam Oostenrijk de leiding met goals van Schiemer en Arnautovic. Fellaini bracht de stand meteen na rust weer in evenwicht, maar Schiemer zette Oostenrijk opnieuw op voorsprong halverwege de tweede helft. België viel aan en kwam in de 88e minuut weer langszij dankzij Ogunjimi en weer twee minuten nam de ploeg van Leekens de leiding door Lombaerts. Maar die vreugde was korte duur door een Oostenrijkse gelijkmaker van Harnik.

Duitsland stelde de groepszege eigenlijk al veilig met een 3-0-zege bij Kazachstan. Klose, Gomez en Podolski zorgden na rust voor de treffers.