Tsjechië door vliegende start langs Grieken

0

Tsjechië heeft de eerste drie punten op het EK binnen na een overwinning op Griekenland. De ploeg stond na 7 minuten al op een comfortabele voorsprong van 2-0. Later maakte de Grieken het nog spannend, maar Tsjechië hield stand: 2-1.

De Tsjechische ploeg had wat goed te maken naar de frustrerende nederlaag tegen Rusland afgelopen vrijdag. De ploeg werd vernederd door het goede spel van de Russen en verloor uiteindelijk met maar liefst 4-1, de grootste nederlaag in ruim 40 jaar voor Tsjechië op een internationaal toernooi.

De ploeg liet de revenchegevoelens al snel zien door een droomstart neer te zetten. Al na drie minuten was het raak. Petr Jiracek profiteerde van het balverlies van Griekenland, waardoor hij zijn team op een 1-0 voorsprong zette. Al snel daarna werd de voorsprong verdubbeld door Vaclav Pilar. De middenvelder heeft al aardige dingen laten zien dit toernooi en opnieuw was hij bepalend voor zijn ploeg: 2-0.

In de tweede helft kon Griekenland iets terug doen. De Grieken werden geholpen door doelman Petr Cech. De keeper van Chelsea dook onder de bal door bij een voorzet, waardoor de spanning terugkwam in de wedstrijd. Aan voetballen kwam Tsjechië niet meer toe en de Grieken drongen meer aan.

Toch wist de ploeg van Fernando Santos niet de gelijkmaker te scoren, waardoor ze op één punt blijven steken in twee wedstrijden. Daarmee staan de op de laatste plek. Door de overwinning van Tsjechië stijgen ze naar plaats twee in poule B. Rusland speelt vanavond tegen Polen, die respectievelijk de 1e en de 4e plaats innemen met dus 1 wedstrijd minder gespeeld.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline – EK.nl