Spanje blijft winnen; Montenegro stunt

0

Engeland is er niet in geslaagd om Montenegro te verslaan op Wembley. De ‘kraker’ van groep G eindigde vanavond in een doelpuntloze remise. Spanje blijft wel winnen en pakte de volle winst bij Schotland met een winnende treffer van Llorente.

Engeland en Montenegro hadden voor vanavond nog geen punt verspeeld en daarom was dit echt een treffen voor de eerste plaats in de groep. Het team van Fabio Capello slaagde er niet in om afstand te nemen van Montenegro.  Zwitserland toonde in deze groep beterschap door de eerste punten te pakken na twee nederlagen tegen de koplopers. De ploeg van Hitzfeld won met 4-1 van Wales. Stocker (2x), Streller en Inler maakten de goals, Bale scoorde tegen.

 

Spanje kende een hachelijke avond in Glasgow met een happy end. De wereldkampioen won met 3-2 op Hampden Park. David Villa opende de score uit een penalty en is nu samen met Raul de eeuwige topscorer van de Spaanse ploeg. Meteen na rust zorgde Iniesta voor 0-2, maar daarna kwamen de Schotten sterk terug. Naismith en een eigen doelpunt van Pique zorgden voor een nieuw evenwicht. Tien minuten voor het einde zorgde Llorente, die tegen Litouwen ook al doorslaggevend was, voor de winnende goal. Tsjechië won in deze groep met 2-0 bij Liechtenstein. Necid en Kadlec scoorden voor de pauze.

 

Portugal is bezig met een inhaalslag en maakte geen fout op IJsland. De ploeg van Rui Bento won met 3-1. Cristiano Ronaldo zorgde in de derde minuut voor de openingstreffer. Helguson maakte nog wel gelijk maar Raul Meireles en Helder Postiga zorgden daarna voor het verschil. Ook Denemarken pakte de volle winst tegen Cyprus. Het werd 2-0 met goals van Rasmussen en Lorentzen. Voor het duel werd Jon-Dahl Tomasson door de Deense bond in de bloemetjes gezet.

 

Share.

Laat een reactie achter