Rusland wint bij Ierland; Matavz scoort 3x

0

Dick Advocaat heeft een stevige stap gezet op weg naar Euro-2012 door de uitwedstrijd bij Ierland met 3-2 te winnen, terwijl Slowakije een domme nederlaag leed bij Armenië. Daarmee is de misstap van Russen van een maand geleden gecompenseerd.

Toen verloor Rusland met 1-0 van Slowakije. Dit keer was het team wel sterk op dreef en nam binnen een half uur stevig afstand in Dublin met treffers van Kerzjakov en Dzagojev. Vijf minuten na rust leek de buit al binnen, toen Sjirokov de stand op 0-3 bracht, maar de Ieren vonden dat te gortig en zorgden voor een spannende inhaalrace, die niet zou slagen. Keane, uit een strafschop, en Long scoorden.

Armenië  versloeg Slowakije eerder op de dag met 3-1 en speelde zodoende Rusland in de kaart. Macedonië won met 2-0 bij Andorra, zodat vijf ploegen nu binnen twee punten staan.

Italië speelde in een weinig opwindende wedstrijd 0-0 bij Noord Ierland. Het zuinige resultaat was toch gunstig, omdat Servië thuis met 3-1 verloor van Estland. Het was een vreemde wedstrijd in Belgrado die aan de kook werd gebracht door een doelpunt Kuzmanovic in de 60e minuut. Maar daarna sloegen de Esten verbazingwekkend toe met goals Kink, Vasiljev en een eigen doelpunt van Lukovic. Slovenië won thuis met 5-1 van de Faröer-eilanden. De Groningse spits Matavz scoorde drie keer.