Portugal toont beterschap: 3-1 op Denen

0

Portugal heeft de eerste zege geboekt in de voorronde van het EK tegen de belangrijkste rivaal Denemarken. Het werd 3-1 in Lissabon. Cristiano Ronaldo was de inspirator voor de ploeg, maar Nani onderscheidde zich met twee treffers in de eerste helft.

De linkshalf van Manchester United maakte die goals tussen de 29e en de 31e minuut. Een eigen doelpunt van Carvalho bracht de spanning weer terug, maar uiteindelijk zou Cristiano Ronaldo het duel beslissen met een derde goal in de 84e minuut. Noorwegen maakte weer geen fout en is na de zege op Cyprus koploper. Riise en Carew scoorden voor de Noren, terwijl Okkas daarna de eer van zijn ploeg redde.

Spanje blijft ook foutloos op koers. De wereldkampioen versloeg in Salamanca Litouwen met 3-1. Fernando Llorente was de held van de avond doordat de ploeg van Del Bosque twee keer op voorsprong zette. Tussen zijn treffer maakte Sernas gelijk. Silva besliste het duel in de 79e minuut. Tsjechië won het cruciale treffen met Schotland. Hubnik maakte in de 70e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0).

Griekenland is met een 1-0-zege op Letland even de koploper in groep F. Torosidis maakte het enige doelpunt van dit duel. Georgië won ook voor het eerst. Het was tegen Malta een zware bevalling (1-0) dankzij een treffer in de 92e minuut van Siradze.