Oranje verliest eerste kwalificatieduel

0

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond voor het eerst in de kwalificatiereeks punten verspeeld. Zweden bezorgde Oranje de eerste nederlaag sinds tijden: 3-2.

Al na 14 minuten stonden de mannen van Zweden op een 1-0 voorsprong. Met Ola Toivonen in aan de basis wist Kim Källström de bal binnen te werken: 1-0. Maar negen minuten later wist Klaas-Jan Huntelaar Nederland weer op gelijke hoogte te brengen. Hij maakte zijn twaalfde doelpunt in deze kwalificatiereeks.

In de tweede helft kwam het Nederlands elftal op voorsprong via Dirk Kuyt. Na een prachtige pass van Rafael van der Vaart op Robin van Persie, wist Kuyt attente reageren op de redding van keeper Isaksson: 2-1. Maar ook nu was de voorsprong van korte duur…

Zweden kwam terug en werd hierbij ‘een handje’ geholpen door Joris Mathijsen. Via een handsbal van de verdediger van Malaga mocht Sebastian Larsson een strafschop nemen en hij faalde niet. 1 minuut later werd het allemaal nog erger voor Oranje, doordat PSV’er Ola Toivonen de 3-2 binnenschoot. Vanwege de prestatie van beste nummer twee, mogen de Zweden zich geplaatst noemen voor het EK in Polen en Oekraïne.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline