Oranje samen met Spanje en Italië naar EK

0

Oranje heeft zich dinsdag samen met de laatste twee wereldkampioenen Spanje en Italië geplaatst voor het EK van volgend jaar. Spanje en Italië zijn net als Duitsland zeker van de groepszege. Oranje is nog niet zover, maar eindigt zeker als beste tweede.

Op basis van dit wetenschap is de ploeg van Bert van Marwijk ook zeker van deelname aan het EK. Het wordt het vijfde eindtoernooi op rij waaraan Oranje deelneemt.

 

Spanje stelde de kwalificatie veilig met een 6-0-zege op Liechtenstein. De titelverdediger in Polen & Oekraïne dankte de zege aan goals van Negredo (2x), Xavi, Ramos en Villa (2x). Italië had voldoende aan een 1-0-zege op buurland Slovenië. De winnende goal werd gemaakt door invaller Pazzini.

 

Engeland zette ook een goede stap naar het EK door Wales met 1-0 te verslaan. Ashley Young maakte na een half uur het enige doelpunt. Turkije kwam bij Oostenrijk niet verder 0-0 en ook Rusland kwam niet verder dan de brilstand tegen Ierland. Zowel Hiddink als Advocaat kunnen het Hollandse voetbal niet echt onderbrengen bij de landen, die op het vorige EK nog halve finalisten waren.

 

(bron: GP Ltd)

Share.

Laat een reactie achter