Oranje maakt geen fout in Moldavië: 1-0

0

Oranje heeft ook de derde wedstrijd in de voorronde van Euro-2012 gewonnen. De vice-wereldkampioen won bij Moldavië met 1-0 en is koploper. Klaas-Jan Huntelaar besliste het duel met een opportunistische goal na 39 minuten.

De wedstrijd in Chisinau had vooral een plichtmatig karakter, maar Oranje speelde in de eerste helft een goede wedstrijd. Toch verzuimde de ploeg van Van Marwijk afstand te nemen in het eerste bedrijf. Van der Vaart en Sneijder deden een paar mooie dingen, maar het spel vanaf de vleugels viel tegen. Na rust ging het tempo snel omlaag. Heitinga had de beste kans met een kopbal op de lat. Maar de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Dinsdag volgt voor Oranje de thuiswedstrijd tegen de belangrijkste rivaal in deze voorronde. Ook Zweden heeft nog geen punt verspeeld in deze groep.

In de andere wedstrijd in deze groep haalde Hongarije uit tegen San Marino. Het werd 8-0 voor de Hongaren. Szalai, de lieveling van Mainz, was met drie goals het productiefst. Ook Balasz Dszudszak scoorde een keer.