Ook Paraguay – Ecuador eindigt in gelijkspel

0

Ook de tweede wedstrijd in poule B van de Copa America eindigt in een 0-0 eindstand. Paraguay en Ecuador speelde gelijk en konden niet profteren van het puntenverlies van Brazilië.

Brazilië speelde zondagavond (NT) gelijk tegen Venezuela na een slechte prestatie. De kans voor Paraguay of Ecuador dus om direct al een voorsprong te nemen op de titelkandidaat. Maar die voorsprong bleef uit.

Paraguay was de bovenliggende partij, maar wist niet te scoren door de uitstekende keeper van Ecuador, Marcelo Elizaga. Na 28 minuten slalomde Christian Benitez alleen op het doel af, maar Justo Villar reageerde correct en wist de bal uit het doel te houden.

De bekendste voetballer van Paraguay, ook bekend van het WK, is natuurlijk Roque Santa Cruz. Ook hij kwam in actie deze wedstrijd en zorgde voor een grote kans. In de 55e minuut bereikte hij de snelle Estigarribia die op zijn beurt een grote schietkans kreeg. Even later wist Santa Cruz zelf een bal op doel te krijgen, maar opnieuw was het de keeper die de stand op 0-0 hield.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline