FIFA ranglijst van oktober 2013

0

Dinsdag worden de laatste WK-kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap 2014 in Brazilië gespeeld. Nederland staat momenteel op een negende plaats. Bekijk hier een overzicht van de top 10.

Nederland heeft zich al gekwalificeerd voor het WK van komende zomer, maar toch staat er komende dinsdag nog wat op het spel: een notering bij de eerste zeven landen op de FIFA-ranglijst. Zo kan Oranje als groepshoofd de loting in en worden de sterkste tegenstanders ontlopen.

 

In het onderstaande overzicht staan concurrenten van Oranje in de strijd om een plek bij de eerste zeven landen op de FIFA-ranglijst:

 

Permalink voor ingesloten afbeelding

 

 

Turkije moet sowieso verslagen worden en daarna kan het Nederlands elftal Italië, Colombia en Uruguay nog voorbij.

 

Italië is het moeilijkst in te halen. De ‘Azzurra’ spelen dinsdag een thuiswedstrijd tegen het zwakke Armenië. Wanneer Nederland wint en de Italianen verliezen, is Oranje Italië voorbij.

 

Colombia is een stuk makkelijker te passeren. Als de ploeg van Radamel Falcao dinsdag verliest of gelijkspeelt tegen Paraguay, is Oranje bij winst de Zuid-Amerikanen voorbij.

 

Uruguay staat er slecht voor, zowel op de ranking als in de WK-kwalificatie. De ploeg van Luis Suarez moet dinsdag winnen van het sterke Argentinië om Oranje voor te blijven. Daarnaast speelt het land in november een play-off tegen Jordanië om alsnog plaatsing voor het WK af te dwingen.

 

Tenslotte zou het grootste gevaar voor Oranje wel eens van Zwitserland kunnen komen. Zelfs bij winst van Oranje op Turkije kan het Alpenland ons voorbij streven op de lijst als het dinsdag Slovenië verslaat!

 

Share.

Laat een reactie achter