EK ten einde voor Nuytinck door blessure

0

Bram Nuytinck was wonesdagavond nog aanvoerder van Jong Oranje tijdens de verloren wedstrijd tegen Jong Spanje. Medisch onderzoek heeft uitgwezen dat de verdediger dusdanige schade heeft overgehouden aan de wedstrijd, dat zijn toernooi erop zit.

Dat meldt de KNVB donderdag. Donderdag is er in een ziekenhuis in Tel Aviv een mri-scan gemaakt waaruit bleek dat hij schade aan zijn linkerknie heeft. Donderdagavond verlaat hij het trainingskamp van Jong Oranje, waarna hij zich vrijdag bij zijn werkgever Anderlecht meldt.

 

"Ten eerste baal ik hier enorm van", zegt Nuytinck in een reactie. "Het was voor mij een moeilijk toernooi, qua rol die ik moest vervullen. Om nu tijdens het toernooi voortijdig terug naar huis te moeten, maakt het nog extra moeilijk. Aan de andere kant wil ik geen risico nemen met het oog op de voorbereiding en het komend seizoen bij Anderlecht."

 

"Morgenochtend meld ik mij op de club voor verdere testen. Ik wens het team heel veel succes voor de halve finale tegen Italië. Dit Jong Oranje zit als team ontzettend sterk in elkaar. Het is heel jammer dat ik er zaterdag in de halve finale niet bij kan zijn, maar ik weet zeker dat de jongens met elkaar de EK-finale zullen bereiken", aldus Nuytinck.

 

"Tot slot wil ik coach Cor Pot en de staf van Jong Oranje bedanken voor de mooie jaren die ik heb beleefd met dit team. Vanwege mijn leeftijd kan ik komend seizoen niet meer voor deze ploeg uitkomen, maar ik heb van al mijn 23 interlands enorm genoten", sluit Nuytinck af.

Share.

Laat een reactie achter