Silva voorkomt nederlaag voor Spanje

0

Spanje heeft de eerste wedstrijd na de WK-finale met 1-1 gelijk gespeeld bij Mexico. David Silva voorkwam een nederlaag in dit duel in het Azteka-stadion met een doelpunt in de blessuretijd. Mexico had de leiding genomen via Chicarito Hernandez.

De wedstrijd werd rond het middaguur gespeeld onder hete omstandigheden. De Spaanse ploeg stond in de beginfase onder druk en kwam na twaalf minuten op achterstand door een snelle aanval van de Mexicaanse talenten Giovani dos Santos en Chicarito Hernandez.

Na een half uur trof Cazorla de paal voor de wereldkampioen. Twee minuten later redde Casillas knap op een schot van Marquez. Na rust had Spanje het betere van het spel, maar dat leverde weinig kansen op. In de 92e minuut profiteerde Silva van een prachtige pass van Xavi om alsnog gelijk te maken. De Spanjaarden kregen de Trofee van de Tweehonderdjarige Onafhankelijkheid van Mexico.