Ook kanshebber Uruguay speelt gelijk

0

Uruguay weet net als titelkandidaten Argentinië en Brazilië niet te winnen. Oud Ajacied Luis Suarez maakte het enige doelpunt voor zijn team, maar dit was niet genoeg voor de winst. (1-1)

Uruguay begon met de sterkste opstelling. Met namen als Diego Forlán, Edison Cavani en Nicolas Lodeiro moeten ze het Peru toch aardig lastig kunnen maken. Niets was minder waar, maar toch was het Peru die verrassend op voorsprong kwam in de eerste helft. Via balverlies en een counter wist Guerrero te scoren: 1-0

Uruguay keek tegen een achterstand aan en wist dat het de tweede helft aan de bak moest. Maar Luis Suarez zorgde voor een minder zware last door 20 seconde voor het einde van de eerste helft de 1-1 binnen te schieten. Na een pass van Nicolas Lodeiro schoot de Liverpool-aanvaller de bal in de touwen.

In de tweede helft gingen Suarez en zijn team natuurlijk vol voor de winst. Na een paar grote kansen in het eerste kwartier kwamen er veel kansen, maar het leverde geen doelpunten op. Ook Peru kreeg nog mogelijkheden om verrassend de winst te pakken, maar wist ook niet te scoren. Hierdoor is Uruguay de derde titelkandidaat die met één punt van het veld af moet.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline