Hiddink en Advocaat beginnen met zege

0

Turkije heeft de eerste kwalificatiewedstrijd voor Euro-2012 met 3-0 gewonnen bij Kazachstan. De ploeg van Guus Hiddink liep geen enkel gevaar in deze uitwedstrijd en nam al in de eerste helft afstand met treffers van Arda en Altintop.

Na rust maakte Nihat de beslissende derde treffer voor de halve finalist van het afgelopen EK.

Ook Dick Advocaat begon aan de voorronde met een uitzege. Bij Andorra, waar Rusland zich voor het laatst voor een eindtoernooi plaatste, boekte de andere halve finalist van het vorige EK een reguliere 2-0-zege. Aanvaller Pogrebniak nam beide treffers voor zijn rekening.

In dezelfde groep behaalde Ierland bij Armenië de volle winst. Het werd wel een nipte overwinning van 1-0 voor de ploeg die werd geleid door Marco Tardelli. Fahey scoorde een kwartier voor het einde de enige goal. Slowakije ontsnapte aan kostbaar puntverlies in de thuiswedstrijd tegen Macedonië. Pas in de blessuretijd scoorde de tegenstander van Oranje in de tweede ronde van het WK. Holosko maakte de enige goal van de wedstrijd: 1-0.