Franse ploeg zet Engeland simpel opzij

0

Frankrijk heeft op de valreep in dit kalenderjaar toch een mooi succesje geboekt. De ploeg van Laurent Blanc won met 2-1 op Wembley van Engeland. Beide Franse doelpunten (van Benzema en Valbuena) waren knap. In de slotfase scoorde Crouch tegen.

Frankrijk speelde tegen Engeland een soevereine wedstrijd. Zonder Terry, Lampard en Rooney had Capello nauwelijks de beschikking over kwaliteit. In de tweede helft moest de Italiaan zelfs een beroep doen op Boythrod (van tweedeklasser Cardiff City). De Fransen domineerden de wedstrijd en kreeg in de eerste helft enkele goede kansen. Na een kwartier scoorde Benzema met een schot in de korte hoek na een snelle combinatie met Malouda. Nasri demonsteerde zijn klasse in deze fase. Na rust scoorde Valbuena na een mooie aanval over Malouda. De enige Engelse speler die een sterke indruk maakte, was Steven Gerrard. Hij was twee keer dichtbij een treffer. In de slotfase raakte hij geblesseerd aan een hamstring en moest vervangen worden door Crouch. De boomlange spits scoorde binnen een minuut uit een hoekschop met zijn uitschuifbare rechterbeen.